Casa Dolijn onze honden

Onze honden
 
Goudkleurige Golden Retrievers, je ziet ze niet meer zoveel, maar dat vinden wij het mooist. Niet alleen de gouden kleur vinden wij mooi maar ook het karakter. Binnen gedragen onze Golden Retrievers zich als voorbeeldige huishonden. Buiten zijn ze lekker eigengereid en hebben nog veel jacht instinkt. Gelukkig kun je ze makkelijk opvoeden en luisteren ze heel erg goed. Je moet er natuurlijk wel even bij blijven maar dat geldt voor elke opvoeding. Zoals alle Goldens hebben ook onze honden een grote will-to-please.
 
 
Dames (klik voor meer info)


Vlinder
Grischa v. Casa Dolijn [stamboom]
Lava
Heide v. Casa Dolijn [stamboom]
Deze Goldens houden ons gezelschap en fokken we niet mee:

"IJssel"

Lijssel van 't Nielerdal

[ Stamboom]
IJssel is onze enige man, type ruwe bolster blanke pit. IJssel komt uit een echte dualpurpose lijn, met zowel show- als jachtbloed. Zijn vacht is mooi donker. Hij leert heel snel en heeft een begin gemaakt met jachttraining. Hij was ook daar erg relaxed, misschien wel TE en we er maar mee gestopt. Thuis is hij altijd met Dille aan het spelen, tot zij er genoeg van heeft. Dan maar op zoek naar iets anders om te doen: knuffelen! Of dat nu met de baas of door de kat is, dat maakt hem niet zoveel uit. Altijd vrolijk en een echte allemans vriend.
"Dille"

Melissa

[Stamboom]
Dille is onze eerste eigen gefokte teef en net zo zachtaardig als haar moeder Hommel. Thuis is ze het liefst bij je en kijkt je onweerstaanbaar aan voor een aai. Je kunt duidelijk merken dat Mirre een (half)zus van haar is; ze kan bijna niet rustig lopen tijdens het wandelen, maar móet rennen. Ze heeft ook dezelfde haatrelatie met vliegen: zodra er een vlieg in de buurt is, moet die eerst gevangen worden. Haar neus leidt haar op een open veld altijd weer naar muizen of konijnen. Dille woont in Brabant en heeft op 11 september haar eerste nestje gekregen.
 
"Mirre"

Viewpoint’s Spice and Ice

[Stamboom]
Mirre heeft wat meer jachtbloed. Daardoor is ze heel energiek en altijd in voor een spelletje. Ze kan heel hard lopen en doet dat dan ook tijdens elke wandeling. Ze zorgt zelf dat ze haar beweging wel krijgt. Ze is heel zachtaardig en erg gevoelig. Ze heeft ook een zachte bek; een ei durft ze echt niet kapot te bijten. Als pup was ze te druk om lang te knuffelen, maar inmiddels kan knuffelen ook haar niet lang genoeg duren.