Casa Dolijn geschiedenis

Geschiedenis
 
 

Ons bestaan als hondeneigenaar in de regio Utrecht begon met een oude Golden Retriever, Tosca.
 
De vorige eigenaar verhuisde naar een flat, maar wilde Tosca een tuin niet ontzeggen. Ze kwam toen bij ons terecht en voelde zich meteen thuis. Op een mooie leeftijd van 13 is ze overleden.

Tosca en spruit

Bowie
Bowie kwam daarna als pup, zodat Tosca ons nog kon helpen met het opvoeden van Bowie. De keus was op een Berner Sennen gevallen door onze voorliefde voor Zwitserland. Het was meteen duidelijk dat een Berner Sennenhond een heel ander karakter heeft dan een Golden Retriever. Vanwege artrose hebben we helaas Bowie vroegtijdig in moeten laten slapen.
 
Na het overlijden van Bowie kwam Terra. De keuze was toch weer op een Golden Retriever gevallen. Golden Retrievers zijn nu eenmaal slim, makkelijk op te voeden, op mensen gericht, binnen rustig, buiten vrolijk. Terra is 14 jaar oud geworden.

Om Terra gezelschap te houden kwam James, ook een retriever, maar dan een Flatcoated Retriever. James was een ontzettend energieke en vrolijke hond. Helaas kreeg hij op 6-jarige leeftijd een hartstilstand.
Terra en James
Na James volgden alleen nog Golden Retrievers, met als eerste Hommel.
Met de komst van Hommel zijn wij aan het fokken van een nestje gaan denken. In het voorjaar van 2011 kreeg Hommel haar eerste nestje. Toen wisten we meteen dat we hier zeker mee willen doorgaan en sindsdien zijn er meerdere nestjes gekomen.
Wij zijn een officiĆ«le kennel in regio Utrecht, met een "slapende dependance" in Brabant. Dille,  IJssel en Vogel (Zusje van Vlo) wonen daar.